Inceputuri

Inceputuri

De la inceputuri si pana in prezent

Formatia ADONIS a fost infiintata in anul 1967, contemporani fiind formatiile The Beatles, Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones, Sincron condusa de renumitul compozitor Cornel FUGARU; acestea facand trecerea de la instrumentele clasice la cele in exclusivitate electronice.

La Bacau, formatia ADONIS a luat nastere la initiativa tinerilor Sonyi (Alexandru) Weiss, Lulu Kurco, Mihaita Baciu si Marin Lungu, fiind prima formatie de chitari electronice din Bacau cu interpretari vocale.

In paralel, formatia ADONIS s-a decis sa acompanieze si renumiti solisti vocali din Bacau si tara, aceasta cu ocazia unor festivale locale si nationale.

Activitatea formatie ADONIS a fost dedicata spectacolelor bacauane, cat si a unor evenimente organizate sub egida anumitor institutii.

Componenta formatiei ADONIS a fost:

-LULU KURCO - chitara solo si voce

-MARIN LUGU - chitara armonie si voce

-MIHAITA BACIU - chitara bas si voce

-SONYI (ALEXANDRU) WEISS - tobe si percutie

Activitatea formatiei ADONIS a sprijinit toate initiativele clubului CFR Bacau in perioada dir. BODRON si in special dir. prof. COCUZ si ingrijirea numitului TOMEGEA.

In anii 1969, prin spectacolele organizate, formatia ADONIS, datorita repertorului muzical international si coregrafiei scenice (aidoma formatiei SINCRON - Romania) a atras un numar insemnat de tineri din cadrul liceelor, si nu numai, a dus la succesul formatiei reflectat prin volumul crescator de bilete vandute de la un spectacol la altul, facand salile neincapatoare.

Va impartasim un secret al acelor vremuri, cum ca tinerele admiratoare "furau" afisele expuse pentru a decupa poza membrilor formatie, care ulterior o lipeau pe spate caietelor de studii, iar la urmatoarele spectacole veneau cu aceste caiete cu pozele lipite pe ele pentru a obtine autografe la sfarsitul spectacolului.

Succesul formatiei ADONIS a condus si la succesul urmatorilor solisti: Rodica Zota, Constantin Andrei, Tatiana Kurco, Lica Bravu, Gabi Jitaru, Dumitru Ganait, Mariana Ghinet, Mihai Bucur, Vally Manolache, Marius Camanaru; dintre care remarcam profesionalismul regizorului muzical Claudio Bamby (Bamboy), iar sunetul fiind asigurat de ing Solomon.

Se poate remarca ca formatia ADONIS a avut imnul de compozitie proprie sub numele "ADONIS" si mascota proprie - ursuletul ADONIS, folosite in deschiderea fiecarui spectacol.

In memoria succesului avut la vremea respectiva, eu, Sonyi Weiss, m-am hotarat sa-i contactez pe vechii membrii ai formarmatie ADONIS, si spre surprinderea mea am reusit sa-i regasesc si de comun acord am refacut aceasta formatie, dorind prin aceasta sa imortalizez prin video-clipuri ce urmeaza sa fie publicate pe blog odata cu finalizarea acestora.

In vederea finalizarii acestui proiect, m-am hotarat sa achizitionez toate instrumentele muzicale electronice necesare, astfel, astazi, aceiasi membrii ai formatiei, repeta aproximativ aceleasi melodii de succes ai anilor respectivi.

Trebuie sa remarcam faptul ca niciun membru ai acestei formatii nu si-a pierdut calitatile vocale, atat Lulu, Marian si Gigi.

Dinamica melodiilor interpretate nu difera de linia melodica, cat si de armonica muzicala.

Solistul formatiei, Gigi Ciobanu, a ramas acelasi solist de exceptie, cu interpretarea melodiei "O bere pentru calul meu", melodie de foarte mare succes la acea vreme si nu numai, precum si melodiile din repertoriul fostei formatii MONDIAL, cu melodiile "Primavara", "Atat de frageda", precum si altele.

Compozitiile proprii ale formatiei sunt asigurate de renumitul profesor de conservator Dorel Sascau, care vegheaza si indruma aranjamentul muzical.

In prezent, isi desfasoara activitatea profesional-muzical la Conservatorul GH DIMA - Cluj, Filiala Piatra Neamt.

Anul 1971 a dus la destramarea formatiei ADONIS datorita a 2 membrii ai formatiei care au fost luati sa satisfaca stagiul militar, respectiv a lui Lulu Kurco si Marin Lungu; astfel ceilati membrii, Sonyi Weiss si Mihaita Baciu, au fost coptati la o alta formatie din Bacau, si anume CONTRAST.

1969

1969

afis albastru

afis albastru

formatie adonis

formatie adonis

Adonis pe scari la Casa de Cultura

Adonis pe scari la Casa de Cultura

Marian Lungu 2012

Marian Lungu 2012

Gigi Ciobanu 2012

Gigi Ciobanu 2012

Dorel Sascau

Dorel Sascau

formatie

formatie

marți, 29 mai 2012

3 comentarii:

  1. http://tehnicasimularii.blogspot.com/ acest blog il sustine pe Sonyi Weiss

    RăspundețiȘtergere
  2. http://old-and-rare-books.blogspot.com/ sustine blogul Sonyi Weiss

    RăspundețiȘtergere
  3. Mia facut mare placere sa ma reantalnesc cu voi dupa atatia ani. Va doresc mult,mult succes in ceea ce doriti sa realizati.

    RăspundețiȘtergere